Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2020 ÁPRILIS

Kedves Szülők!

 
Köszönjük a digitális oktatásban nyújtott otthoni segítségüket, konstruktív javaslataikat és kérdéseiket. Az alábbiakban röviden tájékoztatjuk önöket a távoktatás eddigi tapasztalatairól és az április elején életbe lépő változásokról.
 
 
A távoktatás első három hetében kialakult egy rendszer, melyen a visszajelzéseket is figyelembe véve folyamatosan javítunk vagy változtatunk. A feladatkiosztás és az online munka a szülők túlnyomó többsége és a tantestület véleménye szerint jól működik. Az első héten kapott visszajelzések alapján a tananyagot csökkentettük, tanáraink és a diákok munkarendjét a megszokott órarendhez igazítottuk, és kollégáink mára magabiztosan használják a digitális felületeket: a tanórák fele zoom-on zajlik, az emailes kapcsolattartás folyamatos, a drive-os és egyéb online feladatok kiosztása és javítása zökkenőmentes. 
 
A visszajelzéseket és tapasztalatainkat is figyelembe véve április másodikától a következő változások lépnek életbe:
 
Megkértük kollégáinkat, hogy hétvégére - vagy hétvégi határidővel - ne adjanak feladatot, illetve a feladat kiadásának napján legkorábban este 6-ra adjanak beadási határidőt. Ha ennek ellenkezőjét tapasztalják, kérjük, jelezzék az iskola felé a szabomagda.iskola@gmail.com vagy az mrz.homeschool@gmail.com email címen.
 
Kollégáink továbbra is rendelkezésre állnak emailben feltett kérdések megválaszolására munkaidőben, kivéve, ha éppen élő, zoom-os órát tartanak. 
 
Áprilistól minden osztályban lesz online osztályfőnöki óra, heti egy alkalommal.
 
Az alsó tagozaton bevezetésre kerül a délutáni tanulássegítés, keratív, angol és egyéb foglalkozásokkal. Ennek rendjét április 2-án a blogon közzétesszük. 
 
A blogfelületen a könnyebb átláthatóság érdekében hangsúlyosabban elválasztjuk az osztályokat. 
 
Kérjük önöket, hogy biztosítsák, hogy gyermekeik az órarend szerint, reggel 8.30-tól felkészülten részt tudjanak venni az online oktatásban.
 
Továbbra is kérjük, hogy tanárainknak hétköznap munkaidőben tegyék fel kérdéseiket.
 
Köszönettel és üdvözlettel,
 
A tantestület