Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2013.11.11

Házi feladat

 Házi feladat

 

·         Minden gyermek javára válik, ha otthon átismétli, vagy gyakorolja tananyagot. A nagyobbak a feladatokat a házi feladat füzetbe rögzítik, melyet mindennap haza kell vinniük.

Minden gyermek érdeke, ha az iskolában nem tudta befejezni a házi feladatát, vagy gyakorlásra van szüksége (amiről a pedagógus tájékoztatja a szülőket), akkor otthon nyugodt környezetben pótolhassa. A nagyobbaktól kérjük, hogy vigyék haza a tankönyveiket minden nap, hogy másnapra az órarend szerint be tudjanak pakolni az iskolatáskájukba.

A kedves szülőknek javasoljuk, hogy mindezt kísérjék figyelemmel, hogy gyermeküknek is fontos legyen a tanulás.

 

abc2.jpg

·         A házi feladat elkészítésének 3x-i hiánya az adott tantárgyból egy elégtelen osztályzat beírását vonj maga után, mely a naplóba és a tájékoztató füzetbe is bejegyzésre kerül.

·         Az 1-2. osztályban javasoljuk az olvasást minden este, és válogassanak a gyerekek a különböző tantárgyak szorgalmi feladatai közül.

·         3-4. osztályban iskolánk javasolja, hogy heti 3x30percet önállóan olvassanak a gyerekek, és a könyvtárat is vegyék igénybe, illetve az ajánlott olvasmányok jegyzékét.

·         A felsőbb évfolyamokon a tanulás hatékonyságát segíti, hogy a napi olvasás mellett napi 30-60 perc időtartamot az önálló felkészülésre fordítsanak a diákok.

A heti tudásanyag elmélyítését hétvégi feladatokkal biztosítják a pedagógusok. (házi feladat formájában, melyet a pedagógusok hét elején számon kérnek). A házi feladat hiánya az ellenőrzőben rögzítésre kerül.

·         Felsőbb évfolyamokon csak az a tanuló vehet részt a tanulószobán, aki magatartásával nem zavarja a délutáni tanulást.