Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tehetséggondozás

 

Mottónk: 

„A felfedezés lényege:látni azt, amit már mindenki látott, 

de olyat gondolni,amit senki más nem gondolt róla.”    (Szent Györgyi Albert)

logo-3.jpg

 

Minden évfolyamunkon kéttannyelvű program szerint folyik az oktatás. Ezekben az osztályokban magasabb óraszámban tanulják a gyerekek az angol nyelvet, így egy nap több kötelező tanítási órájuk van.

A tehetséggondozó foglalkozások kialakításakor figyelembe vettük a gyerekek terhelhetőségét.

A foglalkozások a következőképpen alakulnak ebben a tanévben:

1. osztályban heti 1 alkalommal minden tanulónak néptánc-foglalkozás keretében fejlesztjük ritmuskészségét, növeljük állóképességét.

Heti 1 alkalommal a kisfiúknak judo, kislányoknak művészi torna épül be az órarendjükbe.

2. osztályban heti 1 alkalommal minden tanulónak néptánc-foglalkozás keretében fejlesztjük ritmuskészségét, növeljük állóképességét.

Heti 1 alkalommal a kisfiúknak judo, kislányoknak művészi torna épül be az órarendjükbe. Az érdeklődő diákoknak matematika tehetséggondozó kört indítunk.

3. osztályban heti 1 alkalommal a fiúknak judo, a kislányoknak művészi torna, épül be az órarendjükbe.

Heti 1 alkalommal minden tanulónak néptánc-foglalkozás keretében fejlesztjük ritmuskészségét, növeljük állóképességét. Az érdeklődő diákoknak magyar- és matematika tehetséggondozó kört indítunk.

4. osztályban heti 1 alkalommal az fiúknak foci a lányoknak táncóra épül be az órarendjükbe. Az érdeklődő diákoknak magyar és matematika tehetséggondozó kört indítunk.

5-8. osztályban heti 1 alkalommal a fiúknak foci a lányoknak táncóra épül be az órarendjükbe. Lehetőséget kínálunk, hogy a diákok tehetséggondozó foglalkozáson vegyenek részt (magyar irodalom, történelem, matematika), így elmélyülhetnek a választott témában (színházlátogatások, irodalmi- és történelmi séták).

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a felső tagozatos gyerekeknek már kialakul az érdeklődési körük, kiderül, hogy mely területeken tehetségesek. Rendszeresen járnak sport, zenei, képzőművészeti foglalkozásokra, így kevesebb délutánt töltenek iskolánkban. A tehetséggondozó foglalkozások nem kötelezőek, viszont annak a diáknak, aki eldöntötte, hogy melyik foglalkozást választotta, rendszeresen részt kell vennie a foglalkozásokon. Mivel ezek a programok a napközis foglalkozás tanulási idejében történnek, így ezeken a napokon otthon kell felkészülnie a gyereknek másnapra.

 

gyerekek1.jpg

 

Matematika tehetséggondozás Király Mária 5-6. és 8.osztály

Zeffer Katalin 3-4. osztály

Irodalmi kör - 5-8. osztály Gy. Molnár Kadosa

Históriai vetélkedő – felső tagozat Major Zsuzsa

Magyar tehetséggondozás Fülöp Andrea 6. osztály

 

Továbbra is megőrizzük a közös projekt-napokat. Kérjük a szülőket, hogy kísérjék figyelemmel a gyerekek feladatait, segítsék kutatómunkájukat, és látogassanak el kiállításainkra!

 

Logikai játékdélutánok A nagy sikerre való tekintettel az idei tanévben is megrendezésre kerül ez a programunk az első és a második félévben is. Időpontját és kínálatainkat a hirdetőtáblán olvashatják majd a gyerekek, melyekre továbbra is előre kell majd jelentkezni. Logikai, stratégiai és kártyajátékok nagy választékával ismerkedhetnek meg tanulóink, illetve megpróbálunk minél több új, izgalmas játékot is megtanítani nekik. Minden osztályból várjuk a jelentkezéseket, reméljük, hogy sokat nevetünk, izgulunk és örülünk majd a közös játékokon!