Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2014.03.23

KERÜLETI VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY

 Bereczky Bianka 8. osztályos diáknak a zsűri mindhárom tagja messze a többi versenyző előtti I. helyezést szavazott. Bianka különdíjat kapott.

 

 

2014. március 18-án rendezték a kerületi vers- és prózamondó versenyt a Marczibányi Téri Művelődési Központban. Mindkét kategóriában (vers és próza) a korosztályonként indítható legtöbb diák vett részt a versenyen iskolánkból.  

Nagyon igényesen és komolyan készültünk heteken, sőt hónapokon át. Összességében megállapíthatjuk, hogy iskolánk ezen a területen is bekerült a kerület élmezőnyébe.  

Bereczky Bianka 8. osztályos diákunk olyan kimagasló teljesítményt nyújtott, hogy a zsűri hosszan dicsérte intellektusát, lelkiségét, színészi-előadói tehetségét. Mindhárom zsűritag messze a többi versenyző előtti I. helyezést szavazott neki. Végül különdíjat kapott. Erősen javasolták, hogy gimnázium után a Színház- és Filmművészeti Egyetemre jelentkezzen. A zsűri elnöke úgy fogalmazott, hogy Bianka versmondásával ajándékot adott át valamennyiünknek a versenyen. Rendkívüli élményben volt részünk.  

Kántor Péter Jelentéstétel című versét hallottuk, a zsűri színész elnöke értékelése szerint profi színész sem tudta volna jobban megszólaltatni ezt a nehéz verset.  

Erdős Bálint és Snekszer Ádám tehetségét is dicsérte az 5-6-os korosztály zsűrije.

 

Maksa Katalin, magyartanár