Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2014.06.25

Kitűnő tanulóink és akikre büszkék lehetünk

1. osztály:

 

Közösségi munkájáért, és példamutató magatartásáért és szorgalmáért dicséretben részesült: 

Szabó-Gecse Levente

Galambos Lili

Vajda Zsófia

 

2. osztály:

 

Antal Zsófia

Borzák Borbála

Déri Emma Lola

Fairbrass Laura

Fodor Nadine

Hollósi Maja

Joó Emma

Kállai Blanka

Kiss Dániel

Lakatos Márk

Lantos Emma

Susán Léna

Tamási Benjámin

White Emma

 

3. osztály:

 

Bodolai Ádám

Büki Regina

Dobos Viktória

Dudás-Hjelms Anna

Ene-Gangli Marcell

Hajdu Kardam

Hegedűs Dorina

Ivens Áron

Jackson Kole

Lantos Anna

Propszt Fanni

Szolnoki Elizabet

Takács Emma

Tiborovsky Libi

Varga Zsófia

 

Közösségi munkájáért dicséretben részesül:

Hajdu Kardam

 

4. osztály:

 

Bellák András

Kelemen Anna

Matók Marcell

Szirakov Alexandra

Ujváry Botond

 

Közösségi munkájáért dicséretben részesül:

Debreceni Ákos

Töller Kármen

 

5. osztály:

 

Bortnyák Borbála

Lőrincz Márton

Noszkó-Horváth Dániel

Vajda Tamás

 

Közösségi munkájáért dicséretben részesül:

Merényi Márton

 

6. osztály:

 

Bortnyák Zsófia

Erdős Bálint

Pantoleon Aliki

Tarnóczay Krisztián

Zalai Bianka

Varga Zádor

Zábrák Dániel

 

 

Közösségi munkájáért dicséretben részesül: 

Erdős Bálint

Pantoleon Aliki

Tarnócay Krisztián, 6. osztály

 

7. osztály:

Papp Dominik

Szieben László

 

Közösségi munkájáért dicséretben részesül: 

Adnan Bassam

Kiss Martin

 

8. osztály:

Bereczky Bianka

Pecz-Péli Luca

Zábrák Kata


Díjazottak

 

Jó tanuló, jó sportoló díj:

Propszt Fanni (3. osztály)

Szieben László (7. osztály)

Zábrák Dániel  (6. osztály)

 

Jó tanuló művészpalánta:

Pataky Zsombor (5. osztály)

 

Szabó Magda Díj:

Az év tanára: Fülöp Andrea

Az év tanára a diákok szavazata alapján: Maksa Katalin

8 évi közösségi munkája és kiváló tanulmányi eredményei miatt: Bereczky Bianka (8. osztály)

 

Történelem

 

Könyvhasználati Verseny: A tavalyi évhez hasonlóan idén is részt vettünk a második kerületben meghirdetett Könyvhasználati Versenyen. Ez egy nagyon egyedi történelem verseny, ugyanis a háromfős csapatok vihetnek magukkal könyveket is a versenyre, amit használhatnak az egyes feladatok megoldásakor. A verseny lényege, hogy a történelem tudás mellett a résztvevőknek ismerniük kell a könyvek jellemzőit is, tudniuk kell hogyan és hol kell egy adott könyvben kikeresni a szükséges információt. A verseny témája idén Pannónia provincia és a római életmód volt. A különböző képességeket igénylő hat feladatlapot meghatározott idő alatt kellett kitölteni a diákoknak. Iskolánkat a hatodikos Pantoleon Aliki, Erdős Bálint és Snekszer Ádám csapata képviselte.

 

Szent László Verseny: Márciusban vettünk részt az egyik legrangosabb, hatodik osztályosok számára kiírt történelem versenyen, a Szent László versenyen. Az évente megrendezett viadalon mindig valamilyen magyar történelmi téma kapcsán kell felkészülnie a diákoknak, ez idén az Anjou és Luxemburgi uralkodók Magyarországa volt. Pantoleon Aliki, Erdős Bálint és Snekszer Ádám két hónapon keresztül sok kiadott olvasmánnyal és különórával készült a versenyre. A csapat nagyszerűen szerepelt, úgy szerezte meg a negyedik helyet, hogy a nagyon szoros élmezőnyben csak egy ponttal maradt el az első helyezettől.

 

Aquincum Verseny: Májusban rendezték meg az Aquincum történeti versenyt, amimnek keretében a római kor ismeretéből kell számot adniuk a versenyzőknek. A verseny előtt az Aquincum Múzeum munkatársai tartottak előadást a múzeumban a részt vevő diákoknak, ami az egy héttel később esedékes verseny anyagát tartalmazta. Iskolánkat a Hergyó Botond, Lőrincz Márton és Merényi Márton összetételű csapat képviselte.

 

Históriai Vetélkedések: Iskolánk házi történelem versenye az idei évre megújult. Háromfős csapatok jelentkezhettek, akik közül három forduló után került az első három helyezett a döntőbe. A témánk az iskolai projekt naphoz kötődően Budapest közlekedése volt. Az első fordulóban a csapatoknak a Közlekedési Múzeumban kellett feladatokat megoldani, a második fordulóban kiadott könyvek és cikkek alapján kellett a kisorsolt témában plakátot készíteni, míg a harmadik fordulóban egy hetük volt a csapatoknak hogy megtalálják a válaszokat a kiadott kérdéssorra. Összesen 9 csapat, 25 diák indult a versenyen, akik közül két negyedikes és egy hatodikos csapat jutott a döntőbe. A közönség előtt rendezett szóbeli döntő megmérettetésen képfelismerés, videó részletek megfigyelése, kvíz kérdésekre való válaszolás is szerepelt. A versenyt a végig nagyon felkészült negyedikes Vince+Ákos csapat nyerte.

 

Matematika

 

Zrínyi Ilona Matematikai Verseny: Iskolánkat hét tanuló képviselte a 2014. februárjában megrendezett versenyen. Közülük legjobban a negyedik osztályos Matók Marcell szerepelt, de szépen helytállt az elsős Hollósi Maya, a másodikos Büki Regina, Szirakov Alexandra a harmadikosok közül és a felső tagozaton Pantoleon Aliki és Varga Zádor a hatodik osztályból, Papp Dominik pedig a hetedikesek közül.

 

Kerületi Matematika Verseny: A márciusban megrendezett kerületi versenyen Varga Zádor és Pantoleon Aliki képviselte az iskolát, előbbi harmadik helyezése csak egy feladat helyes megoldásán múlt.

 

Iskolai Matematika Verseny: Iskolánkban az elsősök kivételével minden osztályban tartottunk házi versenyt. Az alábbi táblázatban olvashatjátok a győztesek nevét:

 

 

osztály

győztes

2. osztály

Hollósi Maya

3. osztály

Büki Regina

4. osztály

Bellák András

 

osztály

győztes

5. osztály

Merényi Márton

6. osztály

Pantoleon Aliki

7. osztály

Papp Dominik

 

 

Labdarúgás

 

2013. október, Kerületi Diákolimpia, 2003-2004-es korcsoport: Az ötödik helyet sikerült megszerezniük fiainknak. Gólkirályunk Enegangli Marcell, legjobb játékosunk Bereczky Borisz lett.

2014. február, Kerületi Diákolimpia, 2001-2002-es korcsoport: A három mérkőzésből egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel végeztünk. Gólkirályunk Tiszavári Gábor lett, legjobb játékosunk pedig Tarnóczay Krisztián.

 

2014. február, Kerületi Diákolimpia, 2003-2004-es korcsoport: Újváry Botondot választották csapatunk legjobbjának.

 

2014. április, Kerületi Diákolimpia, 2003-2004-es korcsoport: Varga Vince lett a legjobb játékos, az ő vezetésével szereztük meg a hatodik helyet.

 

2014. április, Kerületi Diákolimpia, 2005-2006-os korcsoport: Legjobbunk ezúttal Lakatos Márk lett.

 

2014. május, edzőmeccsek a Pitypang Utcai Általános Iskola ellen: Az első mérkőzést nagy küzdelemben 14-13-ra nyerték a mieink. Reméljük, hogy a közeljövőben rendszeres kapcsolat alakul ki a Pitypang utcaiakkal!

 

Iskolai Bajnokok Ligája: A házi versenyen hét csapat küzdött a serlegért, amit az egész éves küzdelem után a Legend FC szerzett meg. A bajnokcsapat tagjai: Erdős Bálint, Bereczky Borisz, Kiss Martin, … A torna legjobb játékosa Enegangli Marcell lett: őt a résztvevő csapatok játékosai választották meg maguk közül. A gólkirályi címet a 32 gólos Kiss Martin szerezte meg, nem sokkal maradt el tőle Tiszavári Gábor. Az alsóház bajnoka, a Dream Team a Szuperkupa döntőjében próbált meg visszavágni a „legendáknak”, de ezúttal is a Legend FC vihette haza a kupát.